Gratis figuuranalyse aanvragen

De figuuranalyse is je eerste kennismaking met zlim. Je wordt uitgebreid geïnformeerd over onze unieke methode. Vervolgens word je op 9 plaatsen zorgvuldig gemeten door het deskundig opgeleide personeel. Aan de hand van deze resultaten wordt bepaald welke individuele resultaten haalbaar zijn. Elke vrouw is immers verschillend.

Twijfel niet langer, ontdek wat jij kan bereiken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gegarandeerd resultaat mét schriftelijke centimeter garantie

Wordt het gegarandeerde resultaat niet bereikt, dan betaalt zlim een evenredig deel van de kuurkosten terug! Zo kan je zonder twijfels aan je kuur beginnen.

Vergoeding zorgverzekeraar

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en het pakket, wordt mogelijk het onderdeel dieetkosten van onze kuur geheel of gedeeltelijk vergoed. U ontvangt hiervoor een aparte factuur.

Medisch verantwoorde aanpak

Bewezen concept gebaseerd op individuele en motiverende begeleiding, gezonde voeding en doelgericht bewegen. Dé aanpak voor blijvend resultaat op lange termijn.

Consumentenbond kritisch op kant-en-klare groentesoep

Veel mensen beschouwen een kop groentesoep als een gezonde maaltijd. Ook als deze uit een blik of een pak komt. De Consumentenbond testte tien kant-en-klare groentesoepen, maar adviseert consumenten uiteindelijk om zelf soep te maken. Er blijken per merk grote verschillen in de hoeveelheid groente in de soepen te zitten. Slechts twee soepen halen de groenterichtlijn van het Voedingscentrum voor een kop soep.

Een smaakpanel van 42 consumenten beoordeelde de soepen op onder andere samenstelling, smaak, uiterlijk en geur. Unox stevige groentesoep uit blik komt als beste uit de test.

Te weinig groenten

De hoeveelheid groente in de soepen verschilt sterk per merk, variërend van 15 tot 50 gram. Hiermee voldoen zeker acht van de tien geteste soepen niet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, dat stelt dat een soep met groenten pas meetelt voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid als er minimaal 50 gram bereide groente per kom in zit.

Weinig balletjes

Rijk gevuld met vlees is de soep met circa vier balletjes per kom, constateert de Consumentenbond. De groentesoepen van Plus en Markant bevatten meer balletjes, respectievelijk 8 en 10 per kom.  Die zijn daarentegen weer een stuk kleiner, waardoor de totale hoeveelheid vlees ongeveer hetzelfde blijft.

Veel te veel zout

Ook bevatten de soepen relatief veel zout, stelt de Consumentenbond. Per kom is dit ongeveer twee gram. Gezondheidsvoorlichters adviseren om de zoutinname per dag tot maximaal 6 gram te beperken. De toezegging van de levensmiddelenindustrie om het zoutgehalte vanaf eind 2016 te verlagen naar maximaal 2,18 gram per kom, lijkt hiermee een loze belofte, vindt de Consumentenbond, die vindt dat het zout gehalte verder omlaag moet.

Niet gezond

Op de verpakkingen van soepen worden vaak kreten vermeld als ‘rijk gevuld’ of ‘boordevol groente’, maar dat blijkt niet uit de test die de Consumentenbond uitvoerde. De bond raadt consumenten daarom aan zelf soep klaar te maken.

Groentesoep

 

(bron: Consumentengids – februari 2016)

4p 20min Ingrediënten: 600g gnocchi 165g olijven 200g feta 2 teentjes knoflook 100g kappertjes 1…

Lees meer >

Ingrediënten voor 4p 4 luxe speltbolletjes 450g aardappelpartjes 400g geschilde asperges 4 linzenburgers 2 avocado’s…

Lees meer >

4 personen 15 min Ingrediënten 200g sojabonen 1 zak rode biet julienne (AH) 1 doosje…

Lees meer >