Lees hier alle maatregelen omtrent corona: meer info

Goede nachtrust

Slechte nachtrust tips wat te doen of wat juist niet te doen.

Een slechte nachtrust kan veel oorzaken hebben. Wist je bijvoorbeeld dat wat je ’s avonds eet ook effect kan hebben op je nachtrust?

Deze consumpties kun je beter vermijden.

Koffie en thee.

Het is bekend dat je beter geen koffie of thee kunt drinken voor het slapen gaan. Hoewel sommige mensen er beter tegen kunnen dan anderen, heeft cafeïne een opwekkend effect wat slecht kan zijn voor de nachtrust.

Pittig of gekruid eten.

Je maag moet extra hard werken om pittig voedsel te verteren en doet er daarom ook langer over. Slapen met een volle maag kan voor brandend maagzuur zorgen dit komt je nachtrust uiteraard niet ten goede.

Alcohol.

Hoewel alcohol prima kan werken als “slaapmutsje” slaap je veel minder diep en onrustig. Dit heeft als resultaat dat je ’s nachts sneller wakker wordt, toch niet het ideale slaapmiddel dus.

De volgende consumpties kunnen bijdragen aan een goede nachtrust.

Kamillethee met een beetje honing.

Kamillethee heeft een kalmerend effect op je lichaam en geest. Omdat het cafeïnevrij is, kun je het prima drinken voor het slapen gaan. En hoewel je van suiker een energieboost krijgt, kan een klein beetje glucose juist goed zijn. Het stimuleert je brein te stoppen met de aanmaak van orexine, wat kort gezegd de neurotransmitter is die ons wakker houdt. Een kopje kamillethee met een beetje honing kan dus wonderen doen.

Warme melk.

Als kind kreeg je het misschien al, maar voor volwassenen werkt het ook prima : warma melk, al dan niet met honing. Hoewel melk tryptofaan bevat, een stofje waar je slaperig van wordt, is nooit bewezen dat dit de reden van het slaperig effect bij melk is. Echter, het drinken van een kopje warme melk kan wel helpen om te ontspannen. Je gaat er even rustig voor zitten en de warmte zorgt ervoor dat je slaperig wordt.

Bananen.

Volgens onderzoekers is het drinken van een bananensmoothie voor het slapen gaan een effectieve remedie tegen slaapapneu, een potentieel levensbedreigende aandoening die ervoor zorgt dat patiënten problemen hebben bij het ademen tijdens de slaap.

Kersen.

Diverse universiteiten hebben een studie gedaan naar de effecten van kersen op slapeloosheid. Hieruit is gebleken dat 6% van de mensen langer slapen als ze kersen hadden gegeten.

 

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?