Gratis figuuranalyse aanvragen

De figuuranalyse is je eerste kennismaking met zlim. Je wordt uitgebreid geïnformeerd over onze unieke methode. Vervolgens word je op 9 plaatsen zorgvuldig gemeten door het deskundig opgeleide personeel. Aan de hand van deze resultaten wordt bepaald welke individuele resultaten haalbaar zijn. Elke vrouw is immers verschillend.

Twijfel niet langer, ontdek wat jij kan bereiken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gegarandeerd resultaat mét schriftelijke centimeter garantie

Wordt het gegarandeerde resultaat niet bereikt, dan betaalt zlim een evenredig deel van de kuurkosten terug! Zo kan je zonder twijfels aan je kuur beginnen.

Vergoeding zorgverzekeraar

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en het pakket, wordt mogelijk het onderdeel dieetkosten van onze kuur geheel of gedeeltelijk vergoed. U ontvangt hiervoor een aparte factuur.

Medisch verantwoorde aanpak

Bewezen concept gebaseerd op individuele en motiverende begeleiding, gezonde voeding en doelgericht bewegen. Dé aanpak voor blijvend resultaat op lange termijn.

Koolhydraatarm ja of nee?

schijf van vijf

De laatste tijd is het een trend om een koolhydraat-arm dieet te volgen. Maar is dit wel zo effectief en gezond?

Het suggereert dat koolhydraten dikmakers zouden zijn. Dit is niet waar! Koolhydraten zijn niet ongezond en je lichaam heeft ze hard nodig om te kunnen functioneren. We halen onze energie uit koolhydraten en vetten. Vooral de hersenen zijn afhankelijk van koolhydraten om goed te kunnen functioneren.

Echter, de meeste mensen eten naar verhouding teveel snelle koolhydraten. Snelle koolhydraten (snoep, koek, frisdrank) zijn puur suiker en daar heeft je lichaam niets aan. Ook de producten waar suiker aan toegevoegd is. Er zitten geen voedingsstoffen in maar wel onnodig veel calorieën.

Een hoog eiwitrijk dieet heeft op den lange duur nogal wat nadelen. Vooral je nieren kunnen overbelast raken door de afvalproducten die ontstaan bij de vertering van eiwitten. En vergeet niet dat je ook, van een teveel aan calorieën uit eiwitten, kunt aankomen.

Bovendien heb je koolhydraten nodig om vetten te kunnen verbranden. Kies zoveel mogelijk voor meervoudige koolhydraten en vezelrijk voedsel. Omdat hier voedingsstoffen in zitten moet je lichaam meer moeite doen om het te verteren en dit voorkomt plotselinge bloedsuiker schommelingen. Groente, fruit, bonen, volkoren producten, spelt, quinoa, bulgur. Zorg ervoor dat je koolhydraatinname nooit meer dan 60% – 70% van je totale energie bevat, omdat je anders te weinig eiwitten en vetten binnen krijgt.

Koolhydraten zijn niet ongezond maar het draait allemaal om variatie en balans. We hebben alle voedingsstoffen nodig, de verhouding waarin hangt af van je persoonlijke situatie. Volgens de richtlijnen Goede Voeding van de gezondheidsraad, moeten we altijd minimaal 40% van onze energie uit koolhydraten halen. Minder is niet verstandig want dat kan gezondheidsklachten veroorzaken. Als je veel sport of zware lichamelijk arbeid moet verrichten dan heb je meer koolhydraten nodig.

Je levensstijl en eetpatroon aanpassen is de enige sleutel tot succesvol afslanken met een blijvend resultaat. Meer bewegen en goed en gezond eten volgens de richtlijnen van de schijf van vijf.

Succes!

4p 20min Ingrediënten: 600g gnocchi 165g olijven 200g feta 2 teentjes knoflook 100g kappertjes 1…

Lees meer >

Ingrediënten voor 4p 4 luxe speltbolletjes 450g aardappelpartjes 400g geschilde asperges 4 linzenburgers 2 avocado’s…

Lees meer >

4 personen 15 min Ingrediënten 200g sojabonen 1 zak rode biet julienne (AH) 1 doosje…

Lees meer >