In dit eenvoudig te bereiden ovengerecht, combineert de witlof heerlijk met de zoete vijgen, de walnoten en geitenkaas. Witlof zit boordevol vitaminen en mineralen die we nodig hebben om gezond te blijven. Deze groente is rijk aan kalium en vitamine C. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn veel milder van smaak.

Dit recept is voor 4 personen / voorbereiding 10 minuten / oven 25 minuten

Ingrediënten
• 1 kilo aardappelen
• 1 rode ui
• 8 verse vijgen
• 8 grote stronken witlof
• 30 gr walnoten
• 80 gr geitenkaas
• 3 takjes peterselie
• balsamico azijn

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was de aardappelen, snijd ze in stukjes, kook in 10 minuten half gaar met een snufje zout.
3. Snipper ondertussen de rode ui, snijd de vijgen en geitenkaas in kleine blokjes en de witlof in reepjes.
4. Vet de ovenschaal in, leg de helft van de aardappelen in de schaal, daarna de helft van de lof, vijgen, walnoten en geitenkaas. Leg deze laag voor laag op elkaar. Doe dit vervolgens nog een keer.
5. Bak de ovenschotel in 25 minuten gaar. Hak de peterselie fijn. Serveer met een beetje balsamico en de verse peterselie.

Tip: Vervang de witlof eens door radicchio.

Wil jij inspiratie voor meer heerlijke en vooral gezonde recepten? Download dan ons gratis receptenboek!

Zlim recept witlofschotel met vijgen

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?