Lees hier alle maatregelen omtrent corona: meer info

Wist je dat in maaltijdvervangers meer suiker zit dan in cola!!

Kort geleden heeft de Consumentenbond een test gedaan onder verschillende maaltijdvervangers. Wat blijkt? Vooral de goedkopere varianten zijn geen volwaardige vervangers én zitten vol met suikers. Terwijl het etiket vaak juist anders belooft. Van 31 maaltijdvervangers die de bond in een lab liet onderzoeken, scoorden 23 lager dan een 6 voor de samenstelling. Zo bevat een drinkmaaltijd van Weight Care (330 ml) meer suiker dan een glas cola. En twee Slank Maaltijdrepen van Lucovitaal (gelijk aan een maaltijd) bevatten meer suiker dan één Snickers. Slechts zeven maaltijdvervangers bevatten voldoende eiwit, minimaal 20 gram per maaltijd.  Maar is afvallen met maaltijdvervangers dan ook echt zo onverstandig? Dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Uit de test bleek dat de beste uit de test echt een volwaardige vervanger is van natuurlijke producten, met vezels, vitamines en mineralen. En mét eiwitten en zónder suikers Toch moet je je goed realiseren dat een maaltijdvervanger er vaak niet voor zorgt dat je je eetpatroon aanpast.

Bij Zlim geloven we in de kracht van ‘normale’ voeding, met een uitgebalanceerd eetpatroon van pure, gezonde producten kun je een topresultaat bereiken dat ook blijvend is. We leren je je eet- en leefpatroon aan te passen, waardoor je niet snel meer in het jojo-effect zult verzanden. Laat je daarom adviseren van één van onze gewichtsconsulenten of diëtisten.

 

http://www.consumentenbond.nl/morello-bestanden/gidsarchief/gezondgids/2016/ng201606p36_test_maaltijdvervangers.pdf?bodyClass=dossiers+overview

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?