Vergoeding zorgverzekering

Vergoeding dieetadvies binnen Nederland

Dieetadvies of voedingsvoorlichting door onze diëtist wordt geheel of gedeeltelijk gedekt door de basisverzekering van zorgverzekeraars. Je krijgt een vergoeding voor de eerste drie behandeluren per kalenderjaar.

Als je meer vergoed wilt krijgen, kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Bekijk per zorgverzekeraar wat er vergoed wordt. Indien je een budgetpolis of naturapolis hebt, is het van belang dat je diëtist een contract heeft afgesloten met je zorgverzekeraar. Anders betaal je mogelijk een deel zelf.

Belangrijk is dat in de polisvoorwaarden van je (aanvullende) zorgverzekering staat dat directe toelating zonder verwijzing volledig wordt vergoed. Sommige zorgverzekeraars staan directe toelating niet toe. Er is dan een voorschrift van een arts vereist.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook de gewichtsconsulent. De zorgverzekeraar biedt dan een aanvulling voor voedingsadvies/voedingsvoorlichting. Houdt er rekening mee dat er in het kader van de vergoeding bepaalde voorwaarden van toepassing kunnen zijn, bijvoorbeeld dat de gewichtsconsulent is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging. Informeer bij jouw Zlim vestiging of je recht hebt op vergoeding.

Check jouw zorgverzekering

Twijfel je nog over hoe het bij jou zit? Dan is het altijd raadzaam om contact op te nemen met jouw behandelend arts of diëtist. Dan krijg je een duidelijke uitleg. En natuurlijk kun je jouw zorgpolis erop naslaan of bellen met je zorgverzekeraar. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden. Raadpleeg voor de exacte vergoedingen altijd de polisvoorwaarden van de verzekeraar, die zijn leidend.

Voor vergoeding in België klik je hier.

Benieuwd wat Zlim voor jou kan betekenen?