Me-time is belangrijk maar voor velen ook lastig in te plannen. Je werk, gezin en sociale leven slurpen al je tijd en energie op. Toch is tijd voor jezelf nemen super belangrijk! Het maakt je gelukkiger en zorgt voor meer balans. 

Je gaat door regelmatig me-time te plannen relaxter door het leven en kunt de hectiek van het leven beter aan. Of het nu dagelijks een kwartiertje is, een uurtje per week, gun jezelf die break. Wij geven je 5 tips om het hopelijk wat makkelijker voor je te maken.

1. Luister naar je lichaam

Continue druk zijn, eist op den duur zijn tol op je lichaam. Je merkt dat je lontje korter wordt en je de normaalste dingen vergeet, chaos in je hoofd. Merk je dat je te druk bent, plan dan meer rust in. Hoe leuk die afspraken na je werk ook zijn, het is verstandig om na een drukke werkdag ook tijd voor jezelf te nemen. Veel mensen begrijpen het echt wel en zo geef je ook het goede voorbeeld naar de mensen om je heen. Als jij ermee begint zal je zien dat andere volgen.

2. Maak me-time prioriteit

Plan een dag of dagdeel in waarop je niets doet. Zet een kruis in je agenda en doe waar jij zin in hebt: sporten, een boek lezen, in bad gaan. Zorg dat je dit ver van tevoren in de agenda hebt staan en dan kan je de rest eromheen plannen, Zo weet je zeker dat die momenten er gaan komen! 

3. Ga offline

Als je veel online bent, voor je werk of persoonlijk, kan dat ongemerkt veel energie opslurpen. Blijf eens bewust een dag(deel) of een heel weekend offline.. Zo heb je echt even tijd voor jezelf, zonder dat iemand je kan storen. En het zal je verbazen dat als je nadien je apparaten weer aanzet je helemaal niet heel belangrijke dingen gemist hebt. 

4. Durf nee te zeggen

Me-time is niet egoïstisch. Het is noodzakelijk. Door tijd voor jezelf te maken, krijg je nieuwe energie. Daar profiteer niet alleen jijzelf van maar ook zeker je partner, gezin en collega’s zullen het merken omdat je relaxter door het leven gaat. Merk je dat het niet gewaardeerd wordt? Leg het uit aan je kinderen, baas of partner. Vertel waarom je het nodig hebt en stel jezelf daarmee kwetsbaar op. Niemand die jou het dan nog wil weigeren. 

5. Ga naar buiten en geniet van de natuur

Als mensen buiten zijn dan voelen ze zich gelukkiger. Een wandeling door de natuur doet je altijd goed! Fiets, rijd of loop naar een stukje natuur bij jou in de buurt en geniet van de geuren en kleuren van de natuur. Adem een paar keer diep in en uit en pak wat extra vitamine D. De zon hoeft niet fel te schijnen, daglicht ís zonlicht!

Wil jij werken aan meer gezondheid en vitaliteit? Dan ben je bij Zlim aan het juiste adres. Maak een kennismakingsgesprek bij een studio bij jou in de buurt en kijk wat Zlim voor jou kan betekenen.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?