Goed zorgen voor je mentale gezondheid is belangrijker dan ooit. We hebben er met zijn allen een aantal mentaal zware jaren op zitten. Het is niet altijd even makkelijk om uit zo’n dip(je) te komen. Daarom geven wij je tips om beter voor je mentale gezondheid te zorgen.

Tip 1: Praat

Zit je niet zo lekker in je vel? Praat er met anderen over! Anderen mensen kunnen helpen je gedachten te relativeren en ze op een rijtje te zetten. We maken onze problemen en negatieve gedachten in ons hoofd vaak veel groter dan dat ze zijn. Dan is een peptalk of een knuffel van een ander vaak al genoeg om ons weer beter te voelen.

Tip 2: Slaap

Slaap is ontzettend belangrijk voor je gemoedstoestand. We raken eerder overprikkeld en geïrriteerd als we moe zijn. Zo kunnen je eigen gedachten snel een loopje met je nemen. Zorg dus voor een goede nachtrust door op tijd naar bed te gaan en je telefoon en tv uit te laten.

Tip 3: Beweeg

Door regelmatig te bewegen maakt je lichaam de hormonen endorfine, dopamine en serotonine aan. Deze cocktail aan stofjes spelen een essentiële rol in je geluksgevoel en gemoedstoestand.

Tip 4: Eet gezond

Dat gezond eten gevolgen heeft op je fysieke gezondheid weten we inmiddels allemaal maar dit werkt ook door op je mentale gezondheid. Voor een gezond brein moet je gezond eten en als je er te lang een slecht voedingspatroon op nahoudt ga je dit snel genoeg merken in je mentale gezondheid.

Tip 5: Mediteer

Meditatie is een oefening die je lichaam, gedachten en geest verbinden. Mediteren heeft een bewezen en blijvend effect op je emoties, het zorgt voor minder vermoeidheid en depressie. Ook leidt het tot innerlijke rust en betere slaap

Zit jij mentaal niet zo lekker in je vel? Onze leefstijlcoaches kunnen je helpen doormiddel van kleine aanpassingen behalen we grote resultaten en zo kan jij weer met een frisse, vrolijke blik naar de toekomst kan kijken. Maak een afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt en kom erachter wat wij voor jou kunnen betekenen.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?