Een pizza op z’n tijd is heerlijk, vind je niet? We hebben weer een fijne variantie voor je. Heb je wel eens een aardappelpizza geprobeerd? Laat je verrassen door deze lekkere en hartige combinatie.

Ingrediënten voor 4 personen
• 600 gram aardappelen
• 500 gram tomatenblokjes
• 300 gram geitenkaas
• 300 gram champignons
• 2 rode paprika’s
• 40 gram rucola
• Olijfolie
• Oregano
• Zwarte peperbollen en zout
• Bakpapier

Bereidingswijze
1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20 minuten net gaar.
2. Warm de oven voor op 200 °C.
3. Maak de tomatenblokjes eventueel wat fijner.
4. Snijd de geitenkaas in dunne plakjes.
5. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
6. Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes.
7. Snijd de gare aardappelen in plakjes.
8. Gebruik bakpapier op een vuurvaste ovenplaat en schik de plakjes aardappelen in de vorm van een pizzabodem.
9. Verdeel de tomaten, de geitenkaas, de champignons en de paprika erover.
10. Verdeel rijkelijk de oregano en een beetje zwarte peper over het geheel .
11. Bak de pizza midden in de hete oven in ± 20 minuten gaar en goudgeel. Werk af met rucola.

Aardappelpizza recept

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?