Nina (58 jaar) werkt al 17 jaar bij Zlim Veenendaal. En nog steeds met evenveel plezier als die eerste werkdag. Ze is geboren in Rhenen, maar woont al bijna haar hele leven in Veenendaal. Ze is dol op wandelen, fietsen, in de tuin zijn… Als ze maar lekker buiten kan zijn. Lekker lezen of films kijken vindt ze ook een zaligheid. Maar het liefst is ze toch actief bezig. Zo wordt er na het werk ook nog regelmatig gezlimt met collega’s.

Zlim past helemaal bij Nina

Nina zag een advertentie in de krant en had daarop een leuk sollicitatiegesprek. Zij was erg enthousiast, maar helaas was er net daarvoor al iemand aangenomen. Wat bleek? Na twee weken zag die andere kandidaat het helemaal niet zitten en werd Nina weer gebeld. Ze is niet meer weggegaan. Het leek wel alsof het zo moest zijn. Nina vertelt dat ze dit vaker meegemaakt heeft. “Het werk past je helemaal of helemaal niet. Er is eigenlijk geen middenweg. En dat maakt het bewegen bij Zlim ook zo fijn. Je voelt als klant dat de medewerkers enthousiast zijn”.

Klanten weer helpen de balans vinden

Nina: “Het allerleukste vind ik klanten te helpen weer een balans te vinden. Ik vind het heerlijk als ik iemand kan motiveren en helpen positiever over zichzelf te denken. De omgang met klanten is ook nooit saai. Het is mijn passie onze Zlimmers te motiveren om een gezond leven te leiden en een positieve instelling te ontwikkelen. Weet je waarom Zlim zo goed werkt? Het is bij ons niet vrijblijvend. Wij zijn toch die stok achter de deur. Er wordt bij ons vrijwel nooit afgebeld. Ik geloof dat dit komt door de persoonlijke begeleiding. Het is natuurlijk ook kleinschalig. Onze klanten voelen zich gezien. Dat krijg ik ook terug in reacties. Dan zeggen klanten dat ze het zo fijn vinden gestimuleerd te worden om positief bezig te zijn. Dat gevoel, daar doe ik het voor”.

Mooiste ervaring bij Zlim

“Een van de mooiste ervaringen vind ik nog steeds de vrouw die ruim 40 kilo te zwaar was en heel slecht in haar vel zat. Ze geloofde eigenlijk niet echt meer in zichzelf. Ik heb haar weten over te halen bij Zlim te starten. Na drie jaar was ze heel veel afgevallen. Maar wat nog veel mooier was? Ze leek wel een andere vrouw. Ze straalde weer en had haar zelfvertrouwen terug gevonden. De schaamte was verdwenen.

Maar eigenlijk blijven alle klanten me wel bij. Als ik ze na een tijdje terug zie, herken ik ze altijd. Ik vind de ontwikkeling die onze klanten doormaken gewoon prachtig. Natuurlijk zijn er ook wel eens klanten bij waar je wat minder een klik mee hebt. Of die echt moeilijk zijn. Maar daar proberen we dan een uitdaging van te maken met het team. Het draait allemaal om je mindset.

O … en weet je wat ik ook heel bijzonder vind? Klanten die erg ziek zijn of ziek zijn geweest en die toch blijven komen. Of na een nare behandeling weer terugkomen om weer fitter en sterker te worden. Omdat ze zich bij ons veilig voelen. We zijn persoonlijk betrokken en dat spreek aan. Dat vertrouwen vind ik de kroon op mijn werk”.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?