Heb je zin in een toetje, maar geen zin in de suikerdip? Maak dit heerlijke appeltje uit de oven klaar. Een echte traktatie! En, het is natuurlijk een stuk gezonder dan een toetje zoals ijs uit de supermarkt!

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 1/2 el kaneel (of speculaaskruiden)
  • Handje rozijnen
  • Handje amandelschaafsel
  • Bodempje water

Instructies

1. Verwarm je oven voor op 160°C.

2. Was de appels en haal er de schil er af en verwijder met een appelboor het klokhuis zodat de appel mooi een geheel blijft.

3. Leg de appeltjes in een ovenschotel met een bodempje water erin. Strooi er naar eigen smaak de kaneel erover.

4. Zet alles zo’n 30-45 minuten in een oven op 160°C.  Houd een beetje in de gaten want elke oven is anders en ook elke appel 😉

5. Serveer nog heerlijk warm met de rozijntjes en amandelschaafsel eroverheen.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?