De aspergeperiode is weer aangebroken. En dat betekent dat een Zlim-recept met asperges dus zeker niet mag ontbreken. Wij zijn gek op deze heerlijke risotto boordevol heerlijke groenten. Dit gerecht wil je proeven!

Ingrediënten (4 pers.):
  • 500g groene asperges
  • 250g kastanjechampignons
  • 1 bosje bladperterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 2 el roomboter of ghee
  • 50g zure room
  • 240g volkoren risottorijst
  • 1l groentebouillon 
  • 50g parmezaanse kaas
  • Peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Verwijder het harde stengelgedeelte van de asperges. Kook ze in licht gezouten water beetgaar in 6-8 minuten.
  2. Haal ze uit het water, spoel onder koud water en laat goed uitlekken. Snijd de asperges vervolgens in stukken van 3 cm.
  3. Dompel de peterselie 3 minuten in kokend water. Schep met een schuimspaan uit de pot en mix wat kookvocht en de geperste knoflook tot een gladde saus.
  4. Pel de ui en snipper fijn. Verwarm de roomboter in een grote pan en stoof er de ui in.
  5. Voeg de rijst toe en blijf roeren tot de rijstkorrels glazig zijn. Doe er dan 1/3e van de warme groentebouillon bij.
  6. Laat op een middelhoog vuur, onder geregeld roeren, koken tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg regelmatig wat extra bouillon ij tot de rijst beetgaar is. 
  7. Schep de asperges door de rijst. Verwarm alles goed en laat de risotto afgedekt een paar minuten staan.
  8. Meng er vlak voor het serveren 50g zure room en de peterseliesaus onder.
  9. Snijd de kastanjechampignons in vieren. Verhit de olijfolie in een pas en bak de champignons tot ze beetgaar zijn. Kruid met peper.
  10. Serveer de risotto met de champignons en werk af met vers geschaafde Parmezaanse kaas!

Heb jij moeite met het maken van bepaalde voedingskeuzes? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?