Lees hier alle maatregelen omtrent corona: meer info

Het aspergeseizoen is in volle gang. Deze typische lentegroente wordt vaak aangeduid als het ‘witte goud’: het is gezond, licht en heerlijk van smaak.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:
• 1 teen knoflook
• 2 el peterselie
• 75 gr. ongezouten roomboter
• 2 kg. witte asperges geschild
• 4 stukken zalm
• 200 ml droge witte wijn
• 4 grote stukken aluminiumfolie

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC of steek de barbecue aan. Prak de knoflook en de peterselie door de zachte boter. Voeg zout en peper naar smaak toe.
2. Leg op elk vel aluminiumfolie 500 g asperges. Leg er de zalmfilet op. Verdeel de kruidenboter over de zalmfilet.
3. Vouw de folie omhoog en schenk de wijn in de aspergepakketjes. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht.
4. Stoom de asperges met de zalm in de voorverwarmde oven of op de barbecue in 15 min. gaar. Lekker met rucola, stokbrood of een gepofte aardappel.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?