Deze avocado-ei muffins zijn een heerlijk en voedzaam ontbijt vol
gezonde vetten en eiwitten. Ze zijn gemakkelijk te maken en perfect om
van te genieten als een snel ontbijt of als een gezonde snack. Voel je
vrij om te experimenteren met verschillende kruiden en groente-toppings
om ze naar jouw smaak aan te passen.

Ingrediënten:
– 2 rijpe avocado’s
– 4 eieren
– 1/4 kopje feta of geitenkaas, verkruimeld
– 1/4 kopje gehakte verse kruiden (bijv. peterselie, bieslook, dille)
– Zout en peper naar smaak
– Optionele toppings: gehakte tomaten, plakjes komkommer,

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een muffinvorm in
met wat olijfolie of gebruik papieren muffinvormpjes.

2. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden en verwijder de pit. Schep
het vruchtvlees in een kom en prak het fijn met een vork.

3. Voeg de eieren, verkruimelde feta of geitenkaas, gehakte verse
kruiden, zout en peper toe aan de kom met geprakte avocado. Meng alles
goed door elkaar.

4. Giet het avocado-eimengsel in de muffinvormpjes, vul ze ongeveer 2/3
vol.

5. Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of
totdat ze stevig zijn en licht goudbruin aan de bovenkant.

6. Haal de muffins uit de oven en laat ze iets afkoelen voordat je ze
uit de vorm haalt.

7. Serveer de avocado-ei muffins warm of op kamertemperatuur. Je kunt ze
eventueel garneren met gehakte tomaten, plakjes komkommer en verse
kruiden naar keuze.

 Geniet ervan!

Bekijk hier het volledige recept op https://zlim.nl/avocado-ei-muffins/

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?