Bananenbrood is sinds kort heel populair en wij snappen wel waarom! Naast dat bananenbrood heel lekker is, kan het ook heel gezond zijn. Bananenbrood bevat namelijk veel verschillende vezels, vitaminen en mineralen. Je kunt veel variëren met de extra ingrediënten die je toevoegt, zo kun je jouw bananenbrood helemaal naar jouw smaak maken. Wij delen met jou graag een recept voor bananenbrood met noten en dadels:

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen (hoe bruiner, hoe zoeter)
  • 150 gr havermout
  • 3 eieren
  • 50 gr walnoten
  • 50 gr amandelen
  • 3 medjoul dadels
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • Snuf zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Prak de bananen met een vork. Snijd de medjoul dadels in kleine stukjes en hak de noten.
  3. Voeg aan de bananenpuree de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.
  4. Voeg de havermout, het bakpoeder, een snuf zout en de kaneel toe aan het beslag en meng goed, voeg vervolgens de dadels toe. Voor een wat fijnere structuur kan het geheel even kort geblend worden met een staafmixer of in een blender.
  5. Spatel de noten en pompoenpitten door het beslag. 
  6. Vet een cakeblik in een giet het beslag in het cakeblik.
  7. Bak het bananenbrood ca. 45 minuten in de oven, totdat deze gaar is. Het bananenbrood is gaar als je een prikker in het midden van de cake steekt en deze er schoon en droog uitkomt.

Heb jij moeite met gezond en gevarieerd eten? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?