Pannenkoekjes voor ontbijt is heerlijk, maar natuurlijk niet echt een gezonde keuze. Gelukkig hebben wij dit heerlijke en makkelijke recept voor bananenpannenkoekjes! Deze pannenkoekjes zijn een stuk gezonder, mede doordat er veel minder suiker in gaat. Daarnaast zijn ze ook nog eens super makkelijk om te maken, perfect voor een heerlijk, maar toch gezond ontbijt!

Ingrediënten (1 persoon):

  • 1 ei
  • 1 banaan (hoe rijper, hoe zoeter)
  • 2 el havermout
  • Kaneel naar smaak
  • 1/2 el kokosolie of roomboter

Bereiding:

  1. Prak de banaan helemaal fijn.
  2. Meng de banaan met het ei en de 2 eetlepels havermout. Voeg naar smaak wat kaneel toe.
  3. Meng het beslag met een garde tot je een glad beslag hebt. Je zou eventueel ook een blender of een staafmixer kunnen gebruiken.
  4. Verhit de kokosolie of roomboter in een koekenpan. Zorg ervoor dat de pan goed heet is voor je het beslag erin doet.
  5. Gebruik een soeplepel om het beslag in de pan te gieten.
  6. Bak de pannenkoekjes ca. 2 minuten per kant, totdat de pannenkoekjes helemaal gaar zijn.

Tip: Strooi vers fruit zoals aardbeien en bosbessen over de pannenkoekjes, zo kun je ze nog lekkerder maken!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?