Zorg dat je keuken is gevuld met een aantal basisproducten. Met  deze basisproducten bedoelen we producten waar je veel kanten mee op kan en de basis vormen voor een gezonde maaltijd of een gezond tussendoortje. 

Zo voorkom je dat je snel even de supermarkt induikt of iets besteld.  Op deze manier is het meestal gezonder, je bespaart tijd en geld! 

1. HAVERMOUT 

Havermoutpap, een mugcake of een bananenbrood zijn voorbeelden van gezonde tussendoortjes.  Met havermout kan je veel kanten op en het is een perfecte basis voor veel gerechten. Kies het liefst altijd voor pure biologische havermout zonder toegevoegde suiker. 

2. EIEREN 

Een eitje is altijd een goed idee! Voorbeelden zijn spiegelei, scrabled of gekookt. Ook makkelijk om mee te nemen naar je werk. Maar eieren zijn ook de basis voor een bananenbrood, mugcake of maak met je overgebleven groenten een heerlijk groenteomelet! Wist u dat eieren boordevol eiwitten zitten en dus een super aanvulling  zijn op een gezond voedingspatroon.  

3. PEULVRUCHTEN 

Bonen, linzen of kikkererwten. Van deze groenten kan je altijd een voorraadje in huis hebben. Peulvruchten zitten namelijk ook vol eiwitten en kunnen goed verwerkt worden in veel verschillende gerechten. Verwerk peulvruchten bijvoorbeeld in een volkorenwrap of maak er een stevig voedzaam soepje van.  

4. VOLKOREN PASTA 

Pasta is een perfecte basis voor het avondeten.  Je maakt het zo klaar en is met veel verschillende groenten en een vers gemaakte saus een heerlijke maaltijd. Terecht, want vaak heb je een pasta-tje zo klaar gemaakt en het vult ook nog eens lekker. Zorg er daarom voor dat je altijd een voorraadje volkoren pasta in huis hebt. 

5. KAAS 

Kaas maakt alles beter toch? Denk bijvoorbeeld aan feta uit een potje of plakjes cheddar. Deze kaas is lang te bewaren en kan je makkelijk over je eitje, door een salade of tussen een wrap doen.  

6. BEVROREN FRUIT EN GROENTEN 

Makkelijk en gezond. Zorg dat je naast verse groente en fruit ook altijd een voorraadje bevroren hebt in je vriezer hebt liggen. Bevroren fruit kan je gebruiken voor een heerlijke smoothie, door je yoghurt of havermout. Met bevroren groente maak je makkelijk een pastasaus, een soepje of verwerk het in een groenteomelet.  

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?