De zomer staat weer voor de deur en de temperaturen beginnen alweer te stijgen. Misschien heb je zelfs al een vakantie geboekt? En ook al kunnen we niet wachten, het kan ook de nodige stress opleveren. Opeens verwacht iedereen dat je gaat werken aan een zogenaamde bikini body.. Maar een bikini body heeft eigenlijk niets met je maat te maken. Het is een body in een bikini.

We geven we je graag tips om hopelijk met een grote glimlach dit jaar je badkleding uit de kast te halen.

1. Draag een bikini waar je je goed in voelt

Ga opzoek naar de perfecte bikini of het perfecte badpak. Als je iets draagt waar je je goed in voelt, word je meteen een stuk zelfverzekerder. Het maakt niet uit welke kleur of vorm het heeft, als jij het maar mooi vindt! 

2. Vermijdt social media accounts waar je onzeker van wordt

Op een foto kan je wachten op het ideale licht, de beste positie en wordt het nog even nabewerkt tot het perfecte plaatje. Totaal onrealistisch dus, deze lichamen ga je namelijk nooit krijgen. Ieder lichaam is uniek: zwangerschappen, striae, cellulite, wit of donker. Allemaal niet meer dan normaal. Ga dus tijdens de zomerdagen wat meer offline.

3. Bedenk dat iedereen vooral met zichzelf bezig is

Als jij lekker op je handdoekje ligt op het strand of met je kinderen zandkastelen aan het bouwen bent, kijk je dan elke keer wie er langs komt lopen en hoe het lichaam van diegene eruitziet? Misschien wel, maar dit voedt vaak alleen je eigen onzekerheid en hoe diegene eruitzag ben je na 1 minuut alweer vergeten. Echte tijdsverspilling dus! De meeste mensen zijn druk met zichzelf en hun eigen omgeving bezig.

 4. Ga bewegen

Bewegen is goed voor ieder mens, dat weten we allemaal. Niet alleen om een gezond lichaam en gewicht te houden maar je wordt er ook nog eens heel vrolijk van! Als je sport komt er een gelukshormoon vrij wat zorgt voor energie en een blij gevoel. Ook laat dit zien wat je lichaam allemaal wel niet kan doen en daar krijg je zelfvertrouwen van.

5. Denk aan alle leuke momenten die je gaat missen

Vind je het moeilijk om de stap te zetten naar het strand of zwembad? Wil je niet op de groepsfoto op die lekkere stranddag? Denk dan eens aan alle leuke dingen die je gaat missen, en foto’s waar jij niet op staat. Dit alleen maar doordat je je laat lijden door je onzekerheid. Misschien is het strand wel een van je meest favoriete plekken om samen met je gezin of vrienden heen te gaan. 

Geef het goede voorbeeld (aan je kinderen). Zorg voor je lichaam, voel je mooi precies zoals jij bent, uniek en met een eigen verhaal. Ben daar trots op! Bij Zlim helpen wij jou om zelfverzekerd door het leven te gaan. Maak een afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt, om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?