Heb jij zin in een warm, makkelijk te maken snack, of heb je een recept nodig voor een gezond bijgerecht? Dan hebben wij het perfecte recept voor jou! Deze bloemkool nuggets serveer je met een lekkere dip, en zijn niet alleen gezond, maar ook nog heel makkelijk om te maken. Lees snel verder voor het recept!

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • 1/2 kopje amandelmeel
  • 1/2 kopje volkoren broodkruimels1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • Olijfolie

Voor de dip:

  • 1/2 kopje Griekse yoghurt
  • 1/4 kopje fijngehakte verse peterselie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Sap van 1/2 citroen
  • zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een grote kom het amandelmeel, volkoren broodkruimels, geraspte Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder en zout.
  3. Klop in een andere kom de eieren en melk samen.
  4. Dompel elk bloemkoolroosje in het ei-mengsel en rol het vervolgens door het droge mengsel om het volledig te bedekken. Leg de bloemkoolroosjes op de bakplaat en herhaal tot alle roosjes bedekt zijn.
  5. Spray de bloemkoolroosjes licht in met olijfoliespray.
  6. Bak de bloemkoolroosjes 20-25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  7. Terwijl de bloemkoolroosjes in de oven staan, meng je de Griekse yoghurt, fijngehakte peterselie, knoflook, citroensap, zout en peper in een kleine kom om de dip te maken.
  8. Serveer de bloemkoolnuggets warm, samen met de dip.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?