BoBoekweit is geen graan, maar een zaadje, van een plant. Boekweit bevat koolhydraten, vezels, vitamine B1, vitamine B6 en verschillende mineralen, zoals magnesium. Het past dus prima binnen een gezonde leefstijl. Deze boekweitsalade met bieten, appel en hazelnoot is de perfecte maaltijdsalade voor 2 personen. Eet smakelijk!

Ingrediënten
• 150 gr. boekweit
• 200 gr. voorgekookte bietjes
• 150 gr. peen julienne
• 1 appel
• 1 rode ui
• 50 gr. ongebrande hazelnoten
• platte peterselie
• 1 el rodewijnazijn
• 2 el extra vierge olijfolie
 
Bereidingswijze
1. Spoel de boekweit af onder stromend water in een fijne zeef. Kook de boekweit en laat het 10 minuten zachtjes sudderen op laag tot middelhoog vuur met het deksel erop. Laat vervolgens in een zeef goed uitlekken.

2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.

3. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes.

4. Snijd de bietjes in plakjes of blokjes.

5. Snipper de rode en en peterselie.

6. Meng de rodewijnazijn en olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7. Schep alle ingrediënten door elkaar.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?