Geen zin om lang in de keuken te staan? Maak dan deze heerlijke broccolistamppot. Gelukkig is broccoli het hele jaar te koop, want het is één van de gezondste groente! Het bevat weinig calorieën en veel vezels, mineralen en vitamine C en E. Dat betekent dat het goed is voor je weerstand, maar ook voor de bescherming van je weefsels tegen schade en veroudering.

Dit recept is voor 4 personen en staat binnen 25 minuten op tafel.

Ingrediënten
• 700 gr. aardappelen
• 2 stuks broccoli
• 2 uitjes
• 4 stuks tartaar
• 200 gr. cherrytomaatjes
• 50 gr. parmezaanse kaas
• 3 theelepels mosterd
• 2 eetlepels pijnboompitjes
• olijfolie
• zout en peper

Bereidingswijze
1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in 20 min.
2. Snijd de broccoli in roosjes en voeg deze de laatste 5 minuten toe aan de pan met aardappelen.
3. Snijd de ui in halve ringen en bak dit samen met de tomaatjes in 2 eetlepels olijfolie.
4. Bak in het midden van deze pan de tartaar gaar in 5 minuten per kant.
5. Giet de aardappelen en broccoli af, bewaar een klein laagje kookvocht. Stamp de aardappelen fijn, breng op smaak met zout en peper en de mosterd en voeg een beetje van het kookvocht toe zodat het smeuïg wordt.
6. Roer de helft van de kaas, de uien en tomaatjes door de gestampte aardappelen. Bestrooi de stamppot voor het serveren met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

Variatie: Wissel de broccoli eens af met bloemkool, ook erg lekker!

Broccolistamppot met tomaat, tartaar en parmezaanse kaas

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?