Lees hier alle maatregelen omtrent corona: meer info

Couscous bestaat uit kleine korrels gemaakt van tarwemeel en water. Kies altijd voor de volkoren variant. Deze gezonder, rijk aan koolhydraten en bevat voldoende vezels, vitamines en mineralen. Het is een gezonde basis voor een maaltijd. De combinatie van kruidige couscous met verschillende groenten is erg lekker.

Dit gerecht is voor 4 personen en staat binnen 20 minuten op tafel.

Ingrediënten
• 300 gr. volkoren couscous
• 2 teentjes knoflook
• 2 uien
• 1 aubergine
• 1 courgette
• 200 gr. vegetarisch gehakt
• groene olijven, in plakjes
• 200 gr. pasata pomodori
• 2 eetlepels gedroogde oregano
• 1 theelepel komijn

Bereidingswijze
1. Hak de knoflook en uitjes fijn. Fruit ze in 2 eetlepels (vloeibare bak&braad)olie.
2. Voeg de fijne rulstukjes hieraan toe en bak mee.
3. Snijd de aubergine en courgette in kleine blokjes en bak deze ook mee. 4. Breng 500 ml water aan de kook (in waterkoker). Doe de couscous in een grote kom. Giet het water over de couscous en laat 5 minuten staan met een deksel op de kom.
4. Breng de groenten op smaak met de olijven, oregano, komijn, snufje zout en wat peper. Voeg dan ook de saus toe, verwarm 5 minuten.
5. Maak de couscous los met een vork, haal de groente van het vuur en voeg alles samen.

Tip: In dit recept verwerk je eenvoudig restjes groente zoals broccoli, wortels, paprika’s, uien en peterselie. Gebruik ook eens kruidenmengsels zoals Ras el hanout ter variatie.

Zlim recept - Couscous met aubergine, courgette en vegetarisch gehakt

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?