De Indische zit staat ook wel bekend als ‘de muur zit’. De oefening ziet er vaak vrij eenvoudig uit, maar dat is hij niet!  Je spieren beginnen snel flink te branden en je voelt gauw welke spieren je aan het trainen bent.

De Indische zit is één van de beste oefeningen voor het trainen van je uithoudingsvermogen, bovenbeenspieren en je knieën.

Daarnaast kan je je buikspieren meepakken door deze gedurende de oefening aan te spannen.

Hoe doe je de Indische zit?

De Indische zit is een oefening die eenvoudig is uit te voeren. Het enige wat je nodig hebt is een muur of iets anders wat hoog en stevig is. Bedoeling is dat je hier met je rug tegen aan gaat staan. Vervolgens zak je rustig door je knieën, zet een stapje naar voren en zet je voeten op heupbreedte uit elkaar. Als het goed is lijkt het nu alsof je op een stoel zit, zonder stoel. De bedoeling is dat je knieën een hoek van 90 graden vormen. Zodra dat het geval is heb je de juiste houding aangenomen en is het de kunst om het zo lang mogelijk vol te houden.

Je kunt het overal doen

Oke, niet op plekken zonder muur, maar in principe wel in je woonkamer, in de slaapkamer en buiten tegen een schuur. Je hebt er geen apparaten of attributen voor nodig. Ideaal!

Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je elke avond tijdens het tandenpoetsen de Indische zit doet. Je zult merken dat het elke dag beter gaat!

Wil jij meer van deze handige oefeningen weten? Zlim helpt je daarbij. Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?