Wat is er tijdens deze koude dagen lekkerder dan een kop erwtensoep? Wij hebben een heerlijk en verantwoord recept voor erwtensoep voor jullie! Dit is een vegetarische variant op de klassieke soep en zit boordevol groenten. 

Ingrediënten: 

  • 400 gr spliterwten
  • ½ knolselderij
  • 2 winterpenen
  • 2 aardappelen
  • 2 prei
  • 2 laurierblaadjes
  • Paar takjes selderij
  • 2 liter groentebouillon
  • snuf peper

Bereiding:  

  1. Spoel de spliterwten goed af. Breng aan de kook in 2 liter groentebouillon in een grote pan. Voeg ook de laurierbladjes toe. Schep het schuim eventueel af met een schuimspaan. Kook voor een uur.
  2. Schil de aardappel, knolselderij en wortel in de tussentijd. Snijd in kleine blokjes. Snijd de prei in ringen. Hak de selderij fijn. 
  3. Na ongeveer een uur vallen de spliterwten uit elkaar. Dan kunnen de rest van de groenten worden toegevoegd en de selderij. Laat voor ongeveer een half uur tot 40 minuten pruttelen totdat de groenten ook gaar zijn. Verwijder voor serveren de laurierblaadjes.

Heb jij moeite met het maken van bepaalde voedingskeuzes? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?