Bij Zlim zijn wij voorstander van zo puur en onbewerkt mogelijk eten. In principe is een pastasaus op basis van tomaten een gezonde optie. Bij de kant- en klare variant zijn hier echter vaak onnodige en ongezonde ingrediënten aan toegevoegd. Daarnaast kan je bij een zelfgemaakte pastasaus makkelijk extra groenten toevoegen, zodat je extra vezels en vitaminen binnenkrijgt.

Deze pastasaus is makkelijk te maken en naast lekker ook erg voedzaam. Wij vertellen hoe je deze heerlijke saus maakt. 

Ingrediënten (4 personen):

  • 750 gram verse tomaten
  • 1 wortel (winterpeen)
  • 1 courgette
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 15 gram verse basilicum
  • 1 el olijfolie
  • snuf peper en zout

Bereiding:

  1. Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de overige groenten in kleine blokjes. 
  2. Verhit de olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook voor 2 minuten. Voeg vervolgens de wortel en bleekselderij toe en bak voor 5 minuten. 
  3. Voeg hierna de courgette, tomaten, de Italiaanse kruiden en een snuf peper en zout toe. Laat ongeveer een 1 uur opstaan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  4. Serveer de pastasaus met de verse basilicum. 

Heb jij moeite met het maken van bepaalde voedingskeuzes? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?