Iedereen die weleens een dieet heeft gevolgd herkent het: in het begin verloopt alles goed, je houd je strikt aan het dieet en de kilo’s vliegen eraf. Na verloop van tijd houd je je wat minder goed aan het dieet en uiteindelijk val je weer terug in je oude eetgewoontes. Dit zorgt ervoor dat je je verloren kilo’s weer (dubbel) aankomt. Dit jo-jo’en is niet alleen ongezond voor je lichaam maar ook niet goed voor je zelfvertrouwen. Bij Zlim doen we niet aan diëten, wij vertellen je waarom niet.

Door diëten gaat je lichaam in spaarstand.

De meeste diëten zorgen uiteindelijk voor een verlaging van het metabolisme (stofwisseling), dit komt doordat je tijdens een dieet je calorie inname flink verlaagd. Verlaging van het metabolisme betekent dat we in rust minder calorieën verbranden en je lichaam in spaarstand gaat. Het lichaam probeert dan te overleven door je verbranding te verlagen en zich voor te bereiden op lange tijd schaarste. Hier hadden we honderden jaren geleden veel baat bij als we in gevaar, stress en schaarste kwamen. We leven inmiddels in een wereld waar voeding in overvloed is en we met een dieet volgen alleen maar zullen aankomen terwijl we minder voeding(waarde) binnen krijgen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat slechts 95% een dieet kan volhouden. Het wordt dus hoog tijd dat we daar met zijn alle mee gaan stoppen.

Wat dan wel? Pas je leefstijl aan!

Wil je afvallen dan zal je je eetgewoontes en gedrag met behulp van een gezonde mindset moeten veranderen. Ga stap voor stap voor een gezonde leefstijl waarbij de focus niet alleen ligt op afvallen maar op het aanleren van gezonde gewoontes die je een leven lang kunt volhouden. Het is belangrijk om te kiezen voor pure voeding met de juiste voedingswaarden. Eet zoveel mogelijk natuurlijk voedingsproducten zoals groente, fruit, noten, zaden, pitten en peulvruchten. Eet gevarieerd en eet zo min mogelijk voedsel zoals snoep, snacks en alcohol. Uiteraard is dagelijkse lichaamsbeweging ook essentieel wanneer je wilt afvallen. 

Dit klinkt vaak veel makkelijker dan het is. Een nieuwe gewoonte aanleren kost namelijk veel tijd en oefening en dit lukt soms niet alleen. Bij Zlim helpen we je om stap voor stap te wennen aan een gezonde nieuwe leefstijl met als doel: geen hongerlijden en lekker eten. Benieuwd naar wat Zlim voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?