Jij herkent het vast wel, die momenten dat je een stukje vlees of vis wilt bakken en echt geen idee hebt wat je er nu weer bij serveert. Met deze gegratineerde broccoli met prei en kerrie is je gerecht helemaal compleet. Een Zlimme keuze als je het ons vraagt! Dit recept is voor 2 personen en staat binnen 30-40 minuten op tafel.

Ingrediënten
• 400 gram broccoli
• 2 stengels prei
• 80 ml halfvolle melk
• Handje snoeptomaatjes
• 1 ei
• 1 eetlepel kerrie
• Scheutje olijfolie
• 100 gram geraspte kaas
• Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd kleine roosjes van de broccoli en blancheer die een paar minuten in een pan met ruim kokend water. Giet de broccoli af in een vergiet en spoel na met koud water.
3. Snijd de prei in ringen. En halveer de tomaatjes.
4. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de kerrie voor een minuutje, voeg de prei toe er roerbak deze kort totdat de prei net zacht wordt.
5. Klop het ei los samen met de melk en breng op smaak met een snufje zout en peper.
6. Neem een ovenschaal schep eerst de prei vervolgens de broccoli in de schaal, sluit af met de tomaatjes. Schenk het ei mengsel er gelijkmatig over en bestrooi met geraspte kaas en peper.
7. Zet de ovenschaal voor ongeveer 15-20 minuten in de oven totdat de kaas een bruinkorstje  heeft gekregen.

Tip: Serveer met een lekker stukje vis, vlees of kip en rijst of aardappelen, dan is de maaltijd compleet.

Eet smakelijk!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?