Aardappels, groente, (vega)vlees.. Het klinkt misschien saai of standaard. Maar dat is dit gerecht alles behalve! In dit recept een overheerlijke kruidensaus bij de gepofte aardappel. Daarnaast ook een top recept voor vega’s of om eens een dag wat minder vlees te eten. Eet je liever toch vlees? Vervang dan de tofu voor kip.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 hele grote aardappelen (150gr. /aard.)
  • 450 gram sperziebonen
  • 1 sjalotje
  • 4 takjes peterselie
  • 10 sprietjes bieslook
  • 1 kleine augurk
  • 5 eetlepels volle yoghurt
  • peper, paprikapoeder
  • 150 gram tofu (of kip)
  • 2  el boter

Bereidingswijze:

  1. Was de ongeschilde aardappelen goed en dep ze droog.
  2. Prik met een vork enkele gaatjes rondom in de aardappelen. Dit om te voorkomen dat de aardappelen door stoomvorming openbarsten.
  3. Leg de aardappelen op een plat bord in de magnetron. Laat de aardappelen op de hoogste stand gaar worden. Reken per aardappel op 6-8 minuten. Keer ze halverwege de tijd een keer om. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Laat de aardappelen nog enkele minuten nagaren.
  4. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  5. Pel het sjalotje en snijd het heel fijn.
  6. Was de peterselie en de bieslook en knip het klein.
  7. Hak de augurk klein.
  8. Meng de sjalot, de peterselie, de bieslook, de augurk en wat peper door de yoghurt.
  9. Snijd de kip/ tofu in blokjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder. Bak bruin.
  10. Maak met een vork het aardappelkruim wat los. Serveer de aardappelen met de kruidensaus, kip/tofu en sperzieboontjes.

Heb jij moeite met het maken van bepaalde voedingskeuzes? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?