Soep, de ideale manier om op een makkelijke en lekkere manier groenten binnen te krijgen! Maak een grote pan en eet er meerdere dagen van of vries in voor een later moment. Deze paprikasoep is super simpel én lekker!

Benodigdheden:

  • 4 paprika’s (elke kleur mogelijk)
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 600 ml groentebouillon
  • 4 el crème fraîche

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  2. Leg de paprika’s op het rooster in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min. 
  3. Neem de paprika’s uit de oven en laat 20 minuutjes rusten (het liefst afgedekt voor extra smaak).
  4. Verwijder de steelaanzet, zaadlijsten en velletje van de paprika’s. Snijd de paprika’s in kleine stukjes. Snipper het uitje. 
  5. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de uit glazig. Voeg de komijn toe en bak 30 sec. mee. Voeg nu de paprika en de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min koken.
  6. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de soep in de kommen en schep in elke kom 1 el crème fraîche.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?