Deze geroosterde paprikasoep is heerlijk als lunch of tussendoortje. Met 2 volkoren boterhammen erbij heb je een snelle en volwaardige warme maaltijd. Dit recept is voor 4 personen en staat binnen 40 minuten op tafel.

Ingrediënten
• 4 rode paprika’s 
• 2 uien 
• 2 tomaten 
• 6 takjes platte peterselie 
• 2 groente bouillonblokjes (minder zout) 
• 8 el Griekse yoghurt 0% / magere kwark / Skyr

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
2. Snijd de paprika’s door midden en verwijder de zaadlijsten. 
3. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en zet gedurende 20 minuten in de oven. 
4. Pel en snipper de ui, snijd de tomaat in blokjes en de peterselie fijn. 
5. Verhit zodra de paprika’s klaar zijn een scheutje olie in een soeppan en bak de ui zo’n 3 minuten. 
6. Ontvel ondertussen de paprika’s en snijd in grove stukken. 
7. Voeg de tomaat, de paprika, het bouillonblokje, de helft van de peterselie, 4 eetlepels van de Griekse yoghurt en ca. 1400 milliliter water toe aan de ui. Breng het geheel aan de kook en kook zo’n 10 minuten. 
8. Pureer de soep en maak af met de rest van de Griekse yoghurt en de rest van de peterselie.  

Zlimme tip: maak een grote pan en vries porties in voor drukke dagen.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?