Wist jij dat de aubergine officieel een vrucht is? De smaak van aubergine is vrij neutraal, waardoor je er eindeloos mee kunt variëren in de keuken. In dit smaakvolle recept wordt de aubergine compleet in een nieuw jasje gestoken. Het gebruik van (vegetarisch) gehakt is optioneel, dus dit recept is voor iedereen geschikt! 

Ingrediënten (4 personen)

• 2 aubergines, gehalveerd
• olijfolie
• 1 ui, fijngesnipperd
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 400 g rundergehakt of vegetarisch gehakt
• 1 tl oregano
• 1 tl komijn
• ½ tl kaneel
• 6 tomaten, 4 in stukjes, 2 in dunne plakjes

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 190 ºC.

2. Schep het meeste auberginevlees uit de helften. Bewaar deze lege helften, je gaat ze later gebruiken. Druppel olie over de helften en bestrooi met zout. Bedek met aluminimumfolie en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. 
 

3. Snijd het auberginevlees vervolgens in blokjes en bak in een pan met de ui, kruiden, stukjes tomaat en knoflook in olie tot het zacht is. Haal dit mengsel uit de pan en zet apart. 

Optioneel:
Bak het (vegetarische) gehakt bruin. Voeg het auberginemengsel toe en bak 10 minuten. 

4. Vul de helften met het (gehakt-) auberginemengsel en leg er plakjes tomaat op. Bak 30 minuten in de oven. 

Eet smakelijk!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?