Het is alweer bijna kerst! Heb jij nog inspiratie nodig voor het kerstdiner? Probeer dan eens deze heerlijke gevulde kipfilet met sinaasappel en wortels. Hiermee verras je iedereen aan tafel!

Ingrediënten (4-6 personen):

  • 600 gr wortelmix (regenboog)
  • 400 gr kipfilet
  • 1 sinaasappel
  • 3 takjes tijm
  • 250 ml (kippen)bouillon
  • 40 gr hazelnoten 
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook 
  • 3 el roomboter
  • 1 el honing
  • scheutje olijfolie
  • snuf peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Rasp de sinaasappel (ca. 1 eetlepel rasp), halveer en pers uit. Hak de hazelnoten en rooster even in een pan. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Meng de hazelnoten, sjalot, knoflook en 1 el sinaasappelrsap met de boter en breng op smaak met peper en zout. 
  3. Snijd de kipfilets een stukje in, zodat je deze kan vullen met het mengsel. Bestrooi de kipfilets met een snufje peper en zout. 
  4. Meng de bouillon met het sinaasappelsap en de honing. Giet het mengsel in een ovenschaal. Leg de kipfilets in de ovenschaal en leg hier om heen de wortelen. Voeg hieraan de takjes tijm toe. Besprenkel de kip en wortelen met een scheutje olijfolie.
  5. Bak ca. 25-30 minuten in de oven.

Smakelijk!

Heb jij moeite met gezond en gevarieerd eten? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?