Deze eiersalade is naast superlekker ook nog eens gezond. Deze lunch zit vol gezonde vetten én eiwitten. De verzadigde vetten uit de reguliere eiersalade, zijn bij dit recept omgezet in onverzadigde vetten. De mayonaise is namelijk vervangen door de avocado. De vetten uit de avocado zijn enorm gezonde vetten, ze worden ook wel de vetten voor de hersenen genoemd.

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • Citroen
  • 1 avocado
  • Bieslook
  • Grove peper
  • Zout
  • Tasty basics crackers meerzaden

Bereiding

Kook de eieren 7 minuten.

Halveer de avocado, snijd de ene helft in kleine stukjes en prak de andere helft. Breng op smaak met wat zout, peper, wat citroensap.

Pel de eieren en prak ze tot er nog stukjes in zitten. Meng dit met de avocado.

Hak wat bieslook en meng dit erdoor heen/ garneer.

Serveer op de cracker

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?