Maak eens deze gezonde variant van nasi goreng. Dit gerecht zit boordevol groenten en staat binnen no-time op tafel!

Ingrediënten (2 personen):

  • 150 gr zilvervliesrijst*
  • 2 eieren
  • 1 rode ui
  • ½ prei
  • 1 grote winterpeen
  • 2 paprika
  • 200 gr witte kool
  • 1 el kokosolie

Voor de kruidenmix:

  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gedroogde knoflook
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl gedroogd gemberpoeder
  • scheutje ketjap manis

TIP! Voeg ook eens kipfilet of gamba’s toe aan de nasi.
*Vervang (een deel van) de zilvervliesrijst eens door bloemkoolrijst.

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst vervolgens goed afkoelen. 
  2. Meng in een kom alle ingrediënten voor de kruidenmix, zet apart.
  3. Snijd de groentes in kleine stukjes.
  4. Verhit de kokosolie in een wok. Bak hierin de nasikruidenmix totdat deze lekker gaat ruiken. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat. 
  5. Voeg vervolgens de groenten toe, bak totdat deze gaar zijn.
  6. Voeg vervolgens de gekookte rijst toe en mix alles goed door elkaar. Bak nog voor zo’n 5 minuten op hoog vuur.
  7. Bak in de tussentijd de eieren.
  8. Breng eventueel de nasi op smaak met een snuf peper en zout. Verdeel over 2 borden en garneer met het gebakken ei. 

Heb jij moeite met gezond en gevarieerd eten? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?