Ingrediënten:
- 150 gram amandelmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel koek en speculaaskruiden
- 1/4 theelepel zout
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels gesmolten kokosolie
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 ei
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
- Mix in een kom het amandelmeel, bakpoeder, speculaaskruiden en zout.
- Klop in een andere kom het ei los en voeg hieraan de honing, gesmolten kokosolie en vanille-extract toe. Meng goed.
- Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en roer tot een samenhangend deeg ontstaat.
- Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
- Maak kleine balletjes van het deeg en plaats ze op de bakplaat. Druk ze een beetje plat met je vingers.
- Bak de pepernoten in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Laat de pepernoten afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.
Geniet van deze gezonde pepernoten, een feestelijk en smaakvol alternatief voor het traditionele recept. Een heerlijke traktatie tijdens pakjesavond!