Eet jij vaak een pizza? Een pizza uit de vriezer halen en “hup” in de oven? Lekker en makkelijk. Maar wist je dat je met een pizza Margarita gemiddeld al 820 kilocalorieën (kcal) binnen krijgt? Met een belegde pizza loopt dat soms op tot 1.000 kcal. Dit is voor de gemiddelde vrouw al de helft van het aantal kcal dat ze nodig heeft per dag.

Als je in de ochtend een schaaltje yoghurt met granola en fruit eet en als lunch 3 boterhammen met kaas en een stuk fruit, zit je al boven je dagelijkse energiebehoefte. En dus kom je aan in gewicht. Daarnaast zit er in een pizza veel verzadigd vet, wat slecht is voor je hart en vaten. Maar wees niet getreurd. Je kunt ook een verantwoorde en gezonde pizza maken. En daar gaan wij je bij helpen! Zo kun je toch nog lekker van je pizza momentje kunt genieten. Snel en eenvoudig te maken in 15 minuten.

Pizza op de Zlim manier

Een Zlim groentepizza bevat 200 kcal (5x minder dan een normale pizza). Daarnaast bevat deze pizza 115 gram groente. Dat is 46% van de aanbevolen dagelijks hoeveelheid groente per dag. Door de hoge hoeveelheid groente krijg je, naast vitaminen en mineralen, veel vezels binnen. Dit is goed voor je darmen en zorgt meteen voor een verzadigend gevoel.

Voor onze Zlim groentepizza gebruiken we de groente tortilla’s van No Fairytales in de smaak paprika-chili. Dit geeft de pizza een licht pittige smaak. Groente tortilla’s zijn in bijna alle supermarkten verkrijgbaar. Kijk in het vers koelschap.

Olijfolie bevat goede vetten

De olijfolie die er op het laatst overheen geschonken wordt zorgt ook voor verzadiging. Olijfolie bevat namelijk veel onverzadigd vet. Onverzadigd vet verlaagt de cholesterol en verkleind op die manier het risico het hart- en vaatziekten. Ook bevat olijfolie een hoog gehalte aan vitamine A. Dit is van belang voor de normale groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Denk er wel aan dat te veel vitamine A voor kinderen en zwangere vrouwen schadelijk kan zijn.

Zlim gezonde pizza maken met recept voor groentepizza

Groentepizza recept

Ingrediënten voor 1 pizza
• No Fairytales tortilla paprika-chili
• 25 gr mozzarella
• 20 gr tomatenpuree
• 20 gr champignons
• 40 gr paprika
• 10 gr maïs
• 20 gr gekookte kipfiletreepjes
• Basilicum
• Oregano
• Italiaanse kruiden
• Olijfolie

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de paprika, champignons en mozzarella in kleine blokjes en laat het vocht uit het blikje mais leeglopen.
3. Besmeer de tortilla met een laagje tomatenpuree en leg vervolgens de mozzarella verspreid over de pizza (houd 2a 3 cm van de rand onbelegd).
4. Verdeel vervolgens de groente en de kipfiletreepjes erover en maak af met oregano, basilicum en Italiaanse kruiden naar smaak.
5. Druppel tot slot een kleine hoeveelheid olijfolie verdeeld over de pizza.
5. Plaats de pizza 10 min in de oven tot de mozzarella gesmolten is en de korst knapperig.

Vega tip: Wil je een vegetarisch groente pizza maken? Vervang dan de kipfiletreepjes door kidneybonen of zwarte bonen.

Zlim gezonde pizza maken met recept voor groentepizza

Wil jij ook weten hoe je lekker en gezond kan eten en toch afvallen? Wil jij Zlim ook ervaren? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak.

Download het gratis receptenboek

Goed eten en gezonde levensstijl zijn ontzettend belangrijk. Om gewicht te verliezen is het belangrijk om een gezond eetpatroon aan te nemen. Maar dat wist je vast al wel. Het is alleen soms zo moeilijk om de juiste keuzes te maken. Want wat is een verantwoord eetpatroon? Waar doe je goed aan? Dat is waar we je bij Zlim mee helpen. Speciaal voor jou hebben we een receptenboek ontwikkeld met meer dan 15 lekkere en vooral gezonde maaltijden van ontbijt tot diner. 

Heel veel leesplezier en blijf gezond!

Kies alle manieren waarop je wilt horen van Zlim:

Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om te abonneren, erkent je dat jouw informatie voor verwerking naar Mailchimp zal worden verzonden. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Direct na je aanmelding ontvang je het receptenboek in je mailbox. Het kan gebeuren dat deze mail in je ongewenste post komt, dus vergeet daar niet te kijken. Veel plezier!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?