Een keer zin in een lekker dessert of een gebakje? Probeer dan eens deze gezondere variant van de cheesecake! Deze cheesecake bevat veel meer voedingswaarde dan de gewone variant, maar is minstens net zo lekker!

Ingrediënten:

  • 80 gr havermout
  • handje walnoten
  • 7 medjoul dadels
  • 2 el kokosolie
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 400 gr roomkaas
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille aroma
  • 4 eetlepels honing
  • 60 gram frambozen


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. 
  2. Doe de havermout, walnoten, kokosolie en de dadels in een blender (of gebruik een staafmixer) en maal tot een fijn mengsel.
  3. Bekleed de bodem van een bakvorm met bakpapier en doe hier het mengsel in. Druk goed aan en zet in de tussentijd in de koelkast.
  4. Mix de Griekse yoghurt, de roomkaas, de honing en de vanille. Voeg een voor een de eieren toe en mix goed door elkaar. 
  5. Giet het mengsel in de bakvorm. 
  6. Pureer ⅔ van de frambozen, bewaar de rest van de frambozen als garnering. 
  7. Schep de frambozensaus in hoopjes over de cheesecake en trek hier met een prikker strepen door.
  8. Zet de cheesecake in de oven en bak in ca. 60-70 minuten gaar.
  9. Laat de cheesecake afkoelen en zet vervolgens voor nog minimaal 2 uur in de koelkast, zodat deze goed kan opstijven.
  10. Garneer met de frambozen. 

Heb jij moeite met gezond en gevarieerd eten? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?