Lees hier alle maatregelen omtrent corona: meer info

Koken met de oven is makkelijk en eenvoudig. De oven het doet immers meeste werk. Jij hoeft alleen de temperatuur in te stellen, het eten erin te schuiven en na een tijdje weer eruit te halen. Easy peasy! En dan is dit recept voor een Grieks gevulde zoete aardappel ook nog eens kinderlijk eenvoudig. Het kan gewoonweg niet mislukken.

Granaatappel, een supergezonde vrucht

Om het gerecht af te maken strooi je er granaatappelpitjes overheen. De pitjes van de granaatappel zitten boordevol kalium en vitamine C. Daarnaast bevatten ze polyfenolen, krachtige antioxidanten die goed zijn voor je bloeddruk en de kans op hart- en vaatziektes verminderen. Je kunt ze overal voor gebruiken. Ze combineren goed met graansoorten als quinoa, couscous en bulgur, maar zijn ook een feestje voor in een salade, door een bakje yoghurt of je om havermout ontbijtje mee te pimpen. Granaatappelpitjes kun je kant en klaar in de winkel kopen of als hele vrucht die je zelf nog moet ontpitten.

Grieks gevulde zoete aardappel - Zlim recept

Recept

Dit hoofdgerecht is voor 4 personen.

Ingrediënten
• 4 middelgrote zoete aardappels
• 1 avocado
• 175 gr. cherrytomaatjes
• 100 gr. feta
• halve komkommer
• 40 gr. granaatappelpitjes
• olie
• peper en zout

Yoghurtsaus
• 150 ml Griekse yoghurt 0%
• 2 teentjes knoflook
• scheutje citroensap
• peper en zout
• eventueel wat vloeibare zoetstof naar smaak

Bereiding
1. Verwarm de oven op 200 graden.
2. Besmeer de zoete aardappels met olie en bestrooi met een snuf peper en zout. Wikkel de zoete aardappels in aluminiumfolie. Leg ze ca. 45 min in de oven.
3. Pof ze gaar, check vervolgens met een prikker of ze goed zacht zijn van binnen.
4. Meng de Griekse yoghurt met de uitgeperste knoflook, citroensap en een beetje peper en zout.
5. Snijd de tomaatjes in vieren en de komkommer in stukjes. Prak het vruchtvlees van de avocado met een vork fijn.
6. Haal de zoete aardappels uit de folie en snijd ze net niet doormidden.
7. Vul ze met het avocadomengsel, tomaatjes, komkommer en bestrooi met wat feta en granaatappelpitjes. Serveer met de yoghurtsaus.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?