Gnocchi (spreekt het uit als ‘njokkie’) zijn de beroemde Italiaanse deegkussentjes op basis van bloem en aardappelpuree. Het is een typisch Italiaans gerecht, maar wij geven er vandaag een Griekse twist aan met feta, olijven en artisjok.

Dit gerecht is voor 4 personen en is binnen 20 minuten klaar.

Ingrediënten
• 600 gr. gnocchi
• 165 gr. olijven
• 200 gr. feta
• 390 gr. artisjokharten
• 2 teentjes knoflook
• 100 gr. kappertjes
• 1 limoen
• 2 tomaten
• 2 blikjes sardines in water (FishTales)
• 4 el magere yoghurt

Bereidingswijze
1. Gaar de gnocchi volgens de instructies op de verpakking.
2. Snijd de tomaat en feta in stukjes.
3. Hak de knoflook fijn.
4. Halveer de sardines.
5. Neem een slabak, doe daar de gnocchi, olijven, tomaat, knoflook, kappertjes, artisjokharten en sardines in.
6. Voeg dan de yoghurt toe en het sap van een limoen. Meng alles goed door elkaar.

Zlim recept - Griekse gnocchi

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?