Bloemkoolrijst kun je gebruiken als vervanging van rijst bij nasi, een wokgerecht of een curry. Bloemkoolrijst is niets anders dan fijngemalen bloemkool. Je kunt het zelf maken door een bloemkool te raspen of fijnmalen in de keukenmachine. Vind je dat teveel werk? Dan kun je bloemkoolrijst ook kant-en-klaar kopen in de supermarkt.

Wij gebruiken deze rijst van bloemkool in een heerlijke frisse Griekse salade. Dit recept is voor 2 personen en staat binnen 10 minuten op tafel.

Ingrediënten
• 400 gr bloemkoolrijst
• 1 komkommer
• 1 rode paprika
• 1 rode ui
• 100 gr fetakaas
• 50 gr zwarte olijven
• ½ el olijfolie
• Peterselie

Bereidingswijze
1. Bak de bloemkoolrijst gedurende 4 minuten met wat olijfolie.
2. Snijd de komkommer door midden en vervolgens in plakjes.
3. Snijd de ui in dunne ringen en halveer de olijven.
4. Snijd de paprika in blokjes.
5. Voeg alle groenten en de fetakaas toe aan de bloemkoolrijst.
6. Serveer op een bord en maak het af met wat fijngesneden peterselie.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?