Lees hier alle maatregelen omtrent corona: meer info

Dit is zo’n recept waarmee je lekker veel verse groente binnenkrijgen. Heerlijk voor de lunch of als avondmaaltijd. Ook handig om vooruit te bakken en in de vriezer te bewaren voor als je eens wat minder tijd hebt om (vers) te koken. Tip: Leg tussen ieder pannenkoekje een klein velletje bakpapier voordat ze de vriezer in gaan.

Zlim afvallen inspiratie recept - groentepannenkoekjes

Dit recept is voor 4 personen

Ingrediënten
250 ml halfvolle melk
2 eieren
175 gr volkorenmeel
1 tl bakpoeder
100 gr bietjes
1 pakje geitenkaas
1 potje groene pesto
1 zak rucola
2 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingstijd 20 minuten
1. Doe de bietjes in de blender, voeg de melk, eieren, het meel en de bakpoeder daaraan toe en mix tot een glad beslag (met staafmixer kan ook).
2. Voeg een klein scheutje olie toe aan het beslag.
3. Verwarm op middelhoog vuur twee eetlepels olie in de pan, verdeel de olie goed.
4. Doe voor één pannenkoek 1 pollepel beslag in de pan, niet teveel.
5. Wacht tot de randjes iets bruin worden en het binnenste gedeelte stolt, draai de pannenkoek om en bak tot hij ook gaar is aan de andere kant.
6. Beleg met een eetlepel pesto, een paar blokjes geitenkaas en een handje rucola.

Variatietip: 100 gram pompoen in plaats van bietjes. Kook de pompoen vooraf 10 minuten. Beleg met hummus, bladspinazie en cashewnoten.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?