Havermout en havervlokken zijn volkoren graanproducten. Van haver is specifiek aangetoond dat het helpt het LDL-cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. Een laag LDL-cholesterol zorgt ervoor dat je minder risico hebt op hart- en vaatziekten. Havermout is dus zeker een gezonde keuze. Hoe je het klaarmaakt en wat je erbij doet bepaald uiteindelijk hoe gezond havermout is.

Dit recept voor havermoutmuffins is in ieder geval gezond. Heerlijk voor bij het ontbijt of als gezond tussendoortje.

Ingrediënten voor 5-6 muffins
• 75 gram havermout
• 75 gram blauwe bessen
• 1 banaan
• 1 ei
• 1 tl kaneelpoeder
• 4 gram bakpoeder

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Doe het havermout, de banaan, het ei, kaneelpoeder en bakpoeder in een blender of keukenmachine en pureer tot een glad mengsel
3. Roer de blauwe bessen door het beslag
4. Verdeel het beslag over muffinvormpjes
5. Zet de muffinvormpjes in de oven en bak de muffins circa 20 minuten, totdat ze gaar zijn. Check of de muffins gaar zijn met een satéprikker, deze moet er schoon uitkomen.

Havermoutmuffins met blauwe bessen

Download het gratis receptenboek

Goed eten en gezonde levensstijl zijn ontzettend belangrijk. Om gewicht te verliezen is het belangrijk om een gezond eetpatroon aan te nemen. Maar dat wist je vast al wel. Het is alleen soms zo moeilijk om de juiste keuzes te maken. Want wat is een verantwoord eetpatroon? Waar doe je goed aan? Dat is waar we je bij Zlim mee helpen. Speciaal voor jou hebben we een receptenboek ontwikkeld met meer dan 15 lekkere en vooral gezonde maaltijden van ontbijt tot diner. 

Heel veel leesplezier en blijf gezond!

Kies alle manieren waarop je wilt horen van Zlim:

Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om te abonneren, erkent je dat jouw informatie voor verwerking naar Mailchimp zal worden verzonden. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Direct na je aanmelding ontvang je het receptenboek in je mailbox. Het kan gebeuren dat deze mail in je ongewenste post komt, dus vergeet daar niet te kijken. Veel plezier!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?