Gratis figuuranalyse aanvragen

De figuuranalyse is je eerste kennismaking met zlim. Je wordt uitgebreid geïnformeerd over onze unieke methode. Vervolgens word je op 9 plaatsen zorgvuldig gemeten door het deskundig opgeleide personeel. Aan de hand van deze resultaten wordt bepaald welke individuele resultaten haalbaar zijn. Elke vrouw is immers verschillend.

Twijfel niet langer, ontdek wat jij kan bereiken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gegarandeerd resultaat mét schriftelijke centimeter garantie

Wordt het gegarandeerde resultaat niet bereikt, dan betaalt zlim een evenredig deel van de kuurkosten terug! Zo kan je zonder twijfels aan je kuur beginnen.

Vergoeding zorgverzekeraar

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en het pakket, wordt mogelijk het onderdeel dieetkosten van onze kuur geheel of gedeeltelijk vergoed. U ontvangt hiervoor een aparte factuur.

Medisch verantwoorde aanpak

Bewezen concept gebaseerd op individuele en motiverende begeleiding, gezonde voeding en doelgericht bewegen. Dé aanpak voor blijvend resultaat op lange termijn.

Heb jij een stinkende adem?

Het is niet omdat je geen dorst hebt, dat je geen water moet drinken. Je lichaam verliest voortdurend vocht door te ademen en zweten, wat wil zeggen dat we het van genoeg vloeistof moeten voorzien zodat het kan blijven functioneren. Als je niet genoeg water drinkt, dat zal je lichaam je signalen geven dat je dringend moet bijtanken. Dit is hoe je deze signalen herkent.

1. Je hebt dorst

Je lichaam kan je geen duidelijker signaal geven dan dit. Heb je dorst? Drink dan onmiddellijk. Dehydratatie zorgt ervoor dat de verschillende vloeistofgehaltes in je brein uit evenwicht raken. Dorst wil dus zeggen dat je hersenen om hulp roepen.

2. Je hebt honger

Omdat door dehydratatie je hersenen wat in de war geraken, kan je gaan denken dat je honger hebt in plaats van dorst. Pas dus op dat je je niet gaat overeten! Drink daarom elke keer als je honger krijgt eerst een glas water. Nog steeds hongerig? Waarschijnlijk niet.

3. Je hebt een droge mond

Een droge mond is een vrij duidelijk teken dat je moet drinken, maar pas op wat je drinkt. Frisdrank zorgt er misschien even voor dat het droge gevoel weggaat, maar lang zal dat effect niet aanhouden. Water drinken blijft dus nog steeds de beste oplossing. Het smeert namelijk je mond en keel nog tot lang na die paar slokken.

4. Je hebt een droge huid

Wanneer je niet genoeg water drinkt, raakt je huid gedehydrateerd en verschijnen er droge plekjes. Ook kan je last krijgen van acne, omdat je lichaam niet genoeg water heeft om van overtollig vet en vuil af te geraken.

5. Je zweet niet tijdens het sporten

Het kan best dat je trots bent op het feit dat je niet zweet tijdens het sporten. Maar terwijl je dit denkt, rolt je lichaam met zijn ogen. Als je niet zweet, wil dit namelijk zeggen dat je lichaam niet genoeg water heeft om eruit te zweten. Klinkt best logisch, nee?

6. Je urine is donkergeel

Het hoofdbestanddeel van urine is water, en daarin opgelost zitten de afvalstoffen die je lichaam wil afscheiden. Een van die afvalstoffen is de stof urobiline, die een pigment bevat en dus een gele kleur aan je plas geeft.

Hoe meer water er in ons lichaam zit, hoe meer er aan je plas wordt toegevoegd, hoe minder geel die plas ziet en hoe makkelijker de afvalstoffen ons lichaam kunnen verlaten. Hebben je niet genoeg water in je lichaam? Dan zal je plas er geler uitzien, spoelt alle afval niet zo makkelijk weg en blijft er een deel achter in ons lichaam. Een beetje een vieze gedachte, toch?

7. Je hebt last van constipatie

Last van constipatie? Probeer wat meer water te drinken. Water helpt namelijk om afvalstoffen door de dikke darm te verplaatsen om ze uiteindelijk uit het lichaam te verwijderen. Dat zal allemaal een stuk moeilijker gaan als er een gebrek aan water is.

8. Je bent vaak en/of lang ziek

We weten ondertussen dat water helpt om afvalstoffen uit ons lichaam te verwijderen. Zonder water kunnen de afvalstoffen dus op hun gemakje blijven zitten. Daardoor komt het dat wanneer je gedehydrateerd bent, je vaker en/of langer ziek bent.

9. Je adem ruikt onaangenaam

Als je adem onaangenaam ruikt, dan kan dit zijn omdat je niet genoeg water drinkt. In onze mond zitten heel wat bacteriën, maar gelukkig bezit ons speeksel antibacteriële eigenschappen om ze in toom te houden. Maar wanneer we niet genoeg water drinken, zullen we ook minder speeksel aanmaken en krijgen de bacteriën in de mond vrij spel.

10. Je bent uitgeput

Je bloed bestaat grotendeels uit water. Wanneer je lichaam gedehydrateerd is, zal het water uit je bloed gaan ‘lenen’. Een klein beetje gehydrateerd zijn kan er al voor zorgen dat je bloed verdikt. Hierdoor moet je hart harder pompen om het bloed naar je cellen en organen te krijgen, waardoor je uitgeput geraakt.

water drinken

4p 20min Ingrediënten: 600g gnocchi 165g olijven 200g feta 2 teentjes knoflook 100g kappertjes 1…

Lees meer >

Ingrediënten voor 4p 4 luxe speltbolletjes 450g aardappelpartjes 400g geschilde asperges 4 linzenburgers 2 avocado’s…

Lees meer >

4 personen 15 min Ingrediënten 200g sojabonen 1 zak rode biet julienne (AH) 1 doosje…

Lees meer >