Calorieën worden vaak gezien als het belangrijkste aspect van voeding en gewichtsbeheersing. Mensen letten op calorieën en vergelijken voedseletiketten. Maar er is meer dan alleen het aantal calorieën dat telt voor onze gezondheid.

Calorieën en voedingswaarde:
Calorieën zijn de energie die voedingsmiddelen bevatten. Maar naast calorieën hebben voedingsmiddelen ook andere belangrijke voedingsstoffen, zoals eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor ons lichaam om goed te functioneren.

Verzadiging:
Sommige voedingsmiddelen zorgen voor een langer vol gevoel dan andere. Voedingsmiddelen met een hogere verzadigingswaarde, zoals volkoren granen, groenten en eiwitten, helpen ons om ons langer tevreden en verzadigd te voelen.


Hoewel calorieën tellen makkelijk kan zijn, moeten we ook letten op de voedingswaarde en verzadiging van voedingsmiddelen. Het draait niet alleen om calorieën tellen, maar om het maken van evenwichtige voedselkeuzes die ons voorzien van de nodige voedingsstoffen en ons een verzadigd gevoel geven.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?