Het stemmetje in je hoofd wat je vertelt dat je dat derde koekje best kan nemen of de honger die je voelt nadat je een vol bord avondeten op hebt. 

Dit zijn situaties die lastig zijn, maar wel situaties die je kan tackelen!

Waar komt het gevoel vandaan?

Het is ten eerste fijn om te weten waar dit gevoel vandaan komt. Hoe kan je lichaam zo snakken naar die lekkernij en kan je na een maaltijd nog steeds honger hebben? Het antwoord is vrij simpel, je lichaam is suikerverslaafd. Klinkt heftig he? Maar het valt mee, bijna iedereen heeft een gradatie van suikerverslaving. Dit komt door de tijd waarin we leven en we steeds meer bewerkt voedsel tot ons nemen waar (kunstmatige) suiker in is verwerkt. 

Belangrijk is dus dat je gaat afkicken van deze suikerverslaving zodat je zonder moeite langs het koek-schap in de supermarkt kan lopen. Met deze tips kun jij de verleidingen weer weerstaan:

Zorg er ten eerste voor dat je geen ongezonde snacks in huis hebt. Zo help je jezelf om niet in de verleiding te komen. Heb je mensen in huis die wel willen snacken? Haal dan snacks in huis die je zelf niet lekker vindt. 

Wacht even. Spreek met jezelf af dat als je de verleiding voelt om te gaan snacken dat je 10 minuutjes wacht en een glas water drinkt. Het gevoel zit namelijk in je hoofd en niet in je buik. In die 10 minuten raakt je brein vaak alweer afgeleid en zwakt de zin af.

Eet voldoende. Het is belangrijk dat je tijdens je maaltijden genoeg eet. Zorg dat je tijdens je ontbijt, lunch en avondeten je lichaam voedt met belangrijke voedingsstoffen. Dus niet enkel een boterham met pindakaas maar neem daarnaast een soepje of een salade.

Ben voorbereid

Loopt je vergadering uit of sta je in de file en ben je zo te laat thuis voor het avondeten? Zorg er dan voor dat je een gezonde snack bij je hebt voordat je met honger een tankstation binnenloopt. Denk bijvoorbeeld aan een zakje noten.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?