Lijnzaadcrackers zijn niet alleen heel gezond, maar zijn ook nog eens met allerlei verschillende soorten beleg te combineren! Ze zijn heerlijk met een lekkere sandwichspread, of met een gezonde dip. Daarnaast zijn lijnzaadcrackers ook nog eens heel leuk en makkelijk om zelf te maken. Vandaar delen wij dit recept voor lijnzaadcrackers met jou!

Benodigdheden:

 • 150 gram gebroken lijnzaad
 • 30 gram sesamzaadjes
 • 60 gram zonnebloempitten
 • 60 gram pompoenpitten
 • 1 theelepel zout
 • 200 ml water

Bereiding:

 1. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een grote kom. Voeg het water toe, schep alles goed door elkaar en laat dit 20 minuten staan.
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
 3. Verdeel het mengsel gelijkmatig over het bakpapier. Tip: Leg hier nog een vel bakpapier overheen om het makkelijker uit te kunnen rollen tot een gelijkmatige laag. Zorg ervoor dat de laag niet dikker is dan 3-4 millimeter.
 4. Schuif de bakplaat in de oven en bak voor 25 minuten op 180 graden.
 5. Haal de bakplaat uit de oven en snijd met een pizzaroller (of met een scherp mes) de crackers in het gewenste formaat.
 6. Draai de crackers om en bak ze nogmaals voor 25 minuten op 180 graden. Blijf er de laatste 10 minuten bij om de crackers in de gaten te houden zodat ze niet te donker worden.
 7. Haal de crackers uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

Tip: Voeg huisgemaakte sandwichspread toe aan deze heerlijke crackers!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?