Koolhydraatarme diëten zijn al jaren razend populair.. maar is dit wel zo effectief en gezond?
Het suggereert dat koolhydraten dikmakers zouden zijn, maar dit is niet perse waar! Koolhydraten zelf zijn niet ongezond en je lichaam heeft ze hard nodig om te kunnen functioneren. Een groot deel van onze energie halen we uit koolhydraten.

Maar welke koolhydraten zijn dan minder gezond?

Echter, de meeste mensen eten naar verhouding te veel (snelle) koolhydraten. Snelle koolhydraten (snoep, koek, frisdrank) zijn puur suiker en daar heeft je lichaam niets aan. Verder heeft elk lichaam een taks aan koolhydraatbehoefte, als je lichaam voorzien is aan de energie die het uit koolhydraten haalt wordt het overige deel in je lichaam omgezet in suiker. Dus skip geen koolhydraten maat let wel op de hoeveelheid en laat je adviseren hoe veel en bij welke maaltijd je het beste koolhydraten kunt eten. 

Wat kan ik dan het beste doen?

Kies zoveel mogelijk voor de ‘goede’ koolhydraten, ook wel de langzame of complexe koolhydraten genoemd. Deze zitten in producten zoals; groente, fruit, peulvruchten, volkoren producten, quinoa, bulgur, etc. Een mooie stap is je pasta te vervangen door volkorenpasta, je wittebrood vervangen door volkorenbrood en je witterijst door zilvervliesrijst. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

Koolhydraten zijn dus belangrijk in onze dagelijkse energiebehoefte. Alles draait om variatie en balans. We hebben alle voedingsstoffen nodig, de verhouding waarin hangt af van je persoonlijke situatie. 

Je levensstijl en eetpatroon aanpassen is de enige sleutel tot succesvol afslanken met een blijvend resultaat. Bij Zlim helpen we je onder andere bij een gezonde leefstijl. Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak dan een afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?