Halloumi is een kaassoort dat de laatste jaren erg populair is geworden. Wat veel mensen niet weten is dat het een combinatie is van geiten-, koeien- en schapenkaas. De structuur is een beetje elastisch en het heeft een zoute smaak. Halloumi staat bekend als een bakkaas, maar is ook rauw te eten. Wij hebben er een heerlijk Italiaans recept mee gemaakt.

Ingrediënten (4 pers.):
  • 1 pakje Halloumi
  • 250 gram mini tros tomaten
  • 40 gram pijnboompitten
  • 75 gram rucola melange
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel extra virge olijfolie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Was de tomaatjes en halveer ze.
  2. Snijd de halloumi in blokjes of plakjes en bak de buitenkant krokant.
  3. Doe de rucola melange in een schaal en meng hier de mini trostomaatjes, pijnboompitten en halloumi door.
  4. Meng in een kommetje de balsamicoazijn, honing, extra vierge olijfolie, Italiaanse kruiden, peper en zout door elkaar.
  5. Meng de dressing door de salade en serveer direct.

Heb jij moeite met gezond en gevarieerd eten? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?