Jammie! Deze cake is heerlijk voor tijdens het warme weer. Het is een luchtige cake en heeft een frisse smaak van de limoen in combinatie met kokos en yoghurt. Geen fan van kokos of limoen? Geef er dan je eigen switch aan en vervang limoen bijvoorbeeld door sinaasappel en de kokos door chiazaad. Laat ons jouw favoriete combinatie weten!

Ingrediënten:

–80 gr boter of ghee
– 3 eieren

–150 gr griekse yoghurt
– 300ml (plantaardige)melk– rasp + sap van 1 limoen
– 300 gr speltbloem
– 2tl bakpoeder
– 2 grote dadels
– 150gr kokosrasp
– snufje zout
 * Bakblik (23 cm) ingevet en bekleed met bakpapier

Bereiding:

1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt vervolgens de boter in een pannetje op laag vuur.

2 Klop de eieren los met de melk en het limoensap.

3 Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, gesneden dadels, kokosrasp, limoenrasp en een snuf zout.

4 Giet het eimengsel, de Griekse yoghurt en de gesmolten boter bij. Met een lepel of garde meng je dit geheel tot een glad beslag.

5 Schep het beslag in het bakblik en schuif het in de oven. In ongeveer 60-70 minuten is het brood gaar is.

Laat de cake iets afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt en snij daarna in plakken. Deze kan je per stuk invriezen voor later.

Smakelijk!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?