Je dag starten met een koude douche, klinkt misschien niet heel aantrekkelijk.

Toch hebben veel onderzoeken uitgewezen dat een koude douche veel gezondheidsvoordelen heeft en zijn talloze mensen er tegenwoordig ‘’verslaafd’’ aan.

Maar waarom is het eigenlijk zo goed? Hoe begin je ermee en hoe wen je aan dat ijskoude water?

Energie booster

De eerste keer dat je de kraan de koude kant opdraait is waarschijnlijk even schrikken. Maar zo’n koude douche geeft je wel direct een kick aan het begin van de dag. Het bloed stroomt sneller door je lichaam en de ochtendvermoeidheid verdwijnt als sneeuw voor de zon. 

Immuun booster

Dat koud douchen je immuunsysteem verbetert is niet wetenschappelijk bewezen. Maar jezelf blootstellen aan een lage temperatuur activeert een afweerreactie in je lichaam. Hierdoor versterkt je immuunsysteem wel degelijk en word je meer resistent tegen virussen en bacteriën. 

Productiviteit booster

Door je dag te beginnen met een koude douche activeer je je productiviteit direct. Je begint namelijk de dag al met een behoorlijke uitdaging en je brein gaat hier heel lekker op. Je zult merken dat je meteen zin krijgt om je to-do lijst af te werken.

Nieuwsgierig geworden? Wij geven je een paar tips hoe je het rustig kan opbouwen.

  1. -Begin met ‘’gewoon’’ een warme douche en sluit de laatste seconde af met de koude stand. De seconde dat je koud doucht bouw je elke dag iets op
  2. -Draai je kraan niet meteen naar de maximale koude stand, maar bouw ook de kou op
  3. -Begin eerst met je polsen en je enkels onder de koude kraan te houden voordat je zelf helemaal onder de koude straal gaat staan
  4. -Ademen. Zo diep, lang en bewust als je kan. Je vertelt je autonome zenuwstelsel zo dat alles oké is en het niet in de vecht-of-vlucht-modus hoeft over te gaan. Je zult merken dat het bibberen stopt.

Wil jij ook komen Zlimmen en meer weten over gezonde voeding? Maak dan een afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt. Tot snel! 

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?